Soveværelse i Valby

Udfordring

Denne fine lejlighed i Valby har et stort rum, som blev brugt til både soveværelse og hjemmekontor. Ønsket var at dele rummet op i en seperat soveafdeling og et hjemmekontor. Det fine dagslys skulle bevares, og opdelingen skulle stadig have et enkelt og luftigt udtryk, så de to nye rum ikke ville synes små.

Løsning

Løsningen blev en flot halv-væg med et stort snedkerbygget vindue. Halvvæggen lukker sig ikke fuldstændigt om det nye soveværelse og er med til at bevare en luftighed i rummet. Det store vindue fanger dagslyset og leder det ind i den nye soveafdeling. 

Hvor er genbrugsvinduerne fra?

Det store vindue i halvvæggen er snedkerbygget.

Sovevaerelse i Valby4

Masser af dagslys gennem vinduesvæggen

Det store snedkerbyggede vindue fanger dagslyset fra rummets oprindelige vindue, så der er et skønt lysindfald i både soveafdeling og hjemekontor.

Malerne har endnu ikke spartlet og malet, så væggen står her ufærdig.

Halvvæg skaber luft i rummet

Halvvæggen deler rummet op i to afdelinger, men da den ikke lukket sig helt om soveafdelingen, bidrager den til et mere luftigt udtryk i de to nye rum.

Sovevaerelse i Valby5
10-edited

”Tænk i højden og få flere kvadratmeter”

”De vægge, jeg laver, skal se ud som om, de altid har været der. Derfor bruger jeg kun materialer der matcher det, som allerede er. Hvis jeg skal sætte en fyldningsdør ind og etablere nye greb, så skal begge dele passe til de andre døre i lejligheden. Jeg leder ofte længe efter de rigtige materialer, genbrugsdøre og vinduer.”

”Mange københavnerlejligheder er desuden små, men til gengæld har de højt til loftet. Derfor er det en rigtig god løsning at tænke i højden fremfor udelukkende at tænke i kvadratmeter – så har du pludselig mange kubikmeter at boltre dig på. Særligt på børneværelser giver det mening at lave en hyggelig højseng, så rummet under højsengen er frigjort til fx skrivebord.”