Stue på Frederiksberg blev til 3 børneværelser med smukke vinduesvægge

I en skøn, gammel lejlighed på Frederiksberg bor Julie, Christoffer og deres 3 børn på 6 måneder, 9 år og 9 år. Lejligheden er 130 m2, og det var mere end rigeligt, da Julie i sin tid overtog den fra et kollektiv. Det var stadig rigeligt, da Christoffer senere flyttede ind, men med ankomsten af først et, så to og nu hele tre børn, begyndte de 130 m2 at være knappe, og som børnene blev ældre, blev ønsket om egne værelser større og større.

Familien elsker lejligheden og området, og ønskede ikke at flytte. I stedet satte Julie sig ved tegnebrættet og begyndte at skitse på, hvordan man kunne dele lejligheden op på en ny måde.

Da Julie og Christoffer havde en plan for deres ønsker, kontaktede de Casper Kjerumgaard, der specialiserer sig i at lave indvendige vinduesvægge, ofte med retrovinduer, som tillader dagslyset at trænge igennem til de nye rum, selv om der kommer flere vægge i boligen end oprindeligt.

Plantegning før og efter

Stor stue blev til 3 værelser med vinduesvægge

Den oprindelige stue var stor og endda også større, end familien havde behov for. Derfor blev den rammen for de tre nye børneværelser. Stuen blev opdelt i to værelser på 9 m2 og et værelse på 7 m2.

Håndbygget vindue på mål

Oprindeligt havde familiens to ældste børn og tvillinger et deleværelse med en køjeseng, men nu har de fået hvert deres værelse. Bag den gamle, skønne dobbeltdør har familiens datter nu dette fine værelse på 9 m2, og den nye bagvæg har fået et stort, flot vindue i toppen, der tillader, at dagslyset føres videre til værelset bagved, som er blevet det tredje børneværelse til familiens yngste medlem. Det store vindue er lavet på mål efter værelset, for at få det så stort som muligt, så det trækker mest muligt dagslys med videre.

2
Design uden navn-25

Nyt gamer-værelse med højseng og gamer-hule under

Familiens ældste søn ønskede sig et rigtigt gamer-værelse med hulestemning. Casper Kjerumgaard foreslog at udnytte værelsets flotte højde og bygge en skræddersyet højseng, så der både blev plads til seng med hulestemning og en gamer-station nedenunder.

Usynlige skruer med træpropper i højsengen

Både højseng og stige har Casper lavet med usynlige skruer, hvor skruerne er gemt bag en træprop. Det giver et rent look, og samtidig er det sikkerhedsmæssigt en god idé, særligt på et børneværelse, så der ikke stikker skruer ud, som man kan rive sig på.

5
6

Vinduesvæg trækker masser af lys ind

Når der ikke games med mørklagt vindue, sørger det store vindue mod gaden for at trække lys ind på værelset, og via den fine vinduesvæg bagerst i værelset, kan lyset frit bevæge sig videre ind i det nye baby-værelse.

Gammel fyldningsdør blev skydedør

Mellem de to nye værelser har Casper bygget en skøn skydedør af en gammel fyldningsdør, som parret fandt på deres loft. De oprindelige greb og hængsler har Casper fjernet og udluset, og herefter har han monteret et lækkert messinggreb. Dørens retrostil passer perfekt ind i den gamle lejlighed, ligesom den ikke tager ret meget plads, modsat en traditionel dør, der åbner ud i rummet.  

7
8

Vinduespartier på mål sikrer mest muligt lys

Det inderste rum, som er værelse til familiens yngste medlem, har ingen direkte til dagslys, så for at gøre det så lyst som muligt, byggede Casper to store vinduesvægge til de to andre børneværelser. Vinduerne er bygget efter væggenes mål, så de er blevet så store som overhovedet muligt.

Den gamle stuk bevares

Den gamle stuk bevares, når Casper laver nye vinduesvægge, også selv om en af de nye vægge nødvendigvis må gå over en roset. Casper skærer væggen til uden om stukken og fuger med akryl, sådan at væggen kan fjernes igen, hvis man ønsker at genetablere det oprindelige rum, uden at det har indflydelse på den oprindelige stuk. 

9
10-edited

”Jeg leder længe efter de helt rigtige materialer”

”De vægge, jeg laver, skal se ud som om, de altid har været der. Derfor bruger jeg kun materialer der matcher det, som allerede er. Hvis jeg skal sætte en fyldningsdør ind og etablere nye greb, så skal begge dele passe til de andre døre i lejligheden. Jeg leder ofte længe efter de rigtige materialer, genbrugsdøre og vinduer.”

”Mange københavnerlejligheder er desuden små, men til gengæld har de højt til loftet. Derfor er det en rigtig god løsning at tænke i højden fremfor udelukkende at tænke i kvadratmeter – så har du pludselig mange kubikmeter at boltre dig på. Særligt på børneværelser giver det mening at lave en hyggelig højseng, så rummet under højsengen er frigjort til fx skrivebord.”

"Stort tak til Julie, Christoffer og børn for en fantastisk, skøn opgave."