Forældresoveværelse på Sluseholmen

Udfordringen

I en smuk, nybygget lejlighed på Sluseholmen i København bor en familie med 3 børn og på 3 værelser. Forældrene ønskede sig et reelt soveværelse, hvor døren kunne lukkes, og den eneste mulighed var at dele et af de store børneværelser i to. 

Løsningen

Familien ønskede at bevare rummeligheden i lejligheden, og derfor valgte de en skydedør på 70 cm i bredden frem for en traditionel dør. Det nye soveværelse skulle trække mest muligt dagslys ind, så derfor valgte familien at placere et stort vindue i den nye væg lige ud til det oprindelige glasparti. Det store vindue i vaggen kan envidere åbnes, så der kan trækkes frisk luft gennem hele det oprindelige rum.

Hvor er genbrugsvinduerne fra?

Døren er en ældre dør, som er skåret lidt smallere og ombygget til skydedør ved hjælp af skinnesystemet fra SVALK. lidt smallere. Døren er valgt med blot én stor fyldning, så den passer til lejlighedens moderne udtryk. 

Vinduet er snedkerbygget. Jeg har derudover påsat karm og hængsler, så det kan åbnes.

Før-billedet

Sådan så en del af det oprindelige børneværelse ud, inden vi byggede den nye vinduesvæg.

Vinduesvaeg på Sluseholmsn4

Efter-billedet

Her er den nye vinduesvæg bygget. Familiens forældre har nu deres eget soveværelse, og de kan stadig holde øje med børnene gennem det store vindue i væggen. Skydedøren af en ældre genbrugsdør sikrer, at der optages mindst muligt plads i rummet.

Vinduesvaeg på Sluseholmsn5
10-edited

”Tænk i højden og få flere kvadratmeter”

”De vægge, jeg laver, skal se ud som om, de altid har været der. Derfor bruger jeg kun materialer der matcher det, som allerede er. Hvis jeg skal sætte en fyldningsdør ind og etablere nye greb, så skal begge dele passe til de andre døre i lejligheden. Jeg leder ofte længe efter de rigtige materialer, genbrugsdøre og vinduer.”

”Mange københavnerlejligheder er desuden små, men til gengæld har de højt til loftet. Derfor er det en rigtig god løsning at tænke i højden fremfor udelukkende at tænke i kvadratmeter – så har du pludselig mange kubikmeter at boltre dig på. Særligt på børneværelser giver det mening at lave en hyggelig højseng, så rummet under højsengen er frigjort til fx skrivebord.”