Børneværelse og skydedøre på Frederiksberg 

Udfordring

Denne familie på Frederiksberg ved København ønskede en løsning, der var helt særlig - intet måtte være standard, og løsningen måtte meget gerne vække opsigt og give stof til samtaler med gæster.

Familien manglede et børneværelse, da de netop var blevet forældre til en lille dreng, og det krævede en opdeling af et af de eksisterende rum, samt bedre lyd-afskærmning.

Løsning

Løsningen blev at opdele den eksisterende stue, så en del af den kunne blive et nyt børneværelse. Derudover opsatte jeg en skydedør mellem den nye stueafdeling og spisestuen, så familien kunne dæmpe noget af lyden fra den ene del af lejligheden, mens familiens nye, lille medlem nu kan få ro.

Hvor er genbrugsvinduer og -døre fra?

Vinduer og døre til denne lejlighed var helt særlige, da familien ønskede en løsning, der virkelig skiller sig ud. De runde vinduer i den nye væg er snedkerbyggede fra Qvesarum i Sverige.

Vinduerne langs loftet i væggen stammer fra en stor dobbeltdør i en ældre lejlighed på Frederiksberg. 

Den dobbelte skydedør har jeg lavet af to side-dørpartier, som stammer fra en gammel lejlighed på Frederiksberg. Skydedøren hænger på retro-skinnebeslag med portruller fra SVALK.

Skydedøren i den grønne væg ind til det nye børneværelse er oprindeligt et vindue, som jeg har ombygget. Jeg har bygget vinduet højere og bredere, så det fungerer perfekt som skydedør. Også denne skydedør hænger på synlige retroskinnebeslag med portruller fra SVALK. 

Smuk skydedør af genbrug

Det er svært at forestille sig en præfabrikeret skydedør være lige så flot som denne dobbelte skydedør lavet af 2 ældre dørpartier fra en lejlighed på Frederiksberg. De synlige skydedørsskinner fra SVALK supplerer det herskabelige udtryk med et råt look.  

1
4

En helt særlig skillevæg

Den nye væg i familiens stue, som separerer stuen fra det nye børneværelse, findes ikke magen til. Familien har fået en helt unik væg med runde, snedkerlavede vinduer fra Sverige, loftsvinduer, der er genbrug fra en lejlighed på Frederiksberg samt en skydedør, bygget af et gammelt vindue. Alle de smukke vinduer i væggen sørger for at dagslyset stadig kan strømme igennem lejligheden. Her ses væggen fra stuen.

Nyt børneværelse i herskabelig stil

Her ses væggen fra det nye børneværelse, hvor de mange vinduer giver en helt særlig og eventyrlig stemning.

3
10-edited

”Tænk i højden og få flere kvadratmeter”

”De vægge, jeg laver, skal se ud som om, de altid har været der. Derfor bruger jeg kun materialer der matcher det, som allerede er. Hvis jeg skal sætte en fyldningsdør ind og etablere nye greb, så skal begge dele passe til de andre døre i lejligheden. Jeg leder ofte længe efter de rigtige materialer, genbrugsdøre og vinduer.”

”Mange københavnerlejligheder er desuden små, men til gengæld har de højt til loftet. Derfor er det en rigtig god løsning at tænke i højden fremfor udelukkende at tænke i kvadratmeter – så har du pludselig mange kubikmeter at boltre dig på. Særligt på børneværelser giver det mening at lave en hyggelig højseng, så rummet under højsengen er frigjort til fx skrivebord.”