Pusleplads og børneværelse på Frederiksberg 

Udfordringer

I en skøn, ældre lejlighed på Frederiksberg ved København ventede familien en ny baby, og der var derfor brug for en rolig pusleplads samt et seperat børneværelse til storesøster. Familien ønskede at dele det eksisterende børneværelse i to uden at gå på kompromis med dagslys. 

Løsninger

På grund af en stor, gammel dør, som fører ind til børneværelset, var det ikke muligt at dele rummet over og lave aflukkede værelser i de ønskede størrelser. Derfor valgte vi at bygge en halv-væg, så den fine dør stadig kommer til sin ret, mens værelse stadig deles i to. Den nye halv-væg har fået et fint, gammelt genbrugsvindue, så dagslyset strømmer ind fra det nye puslerum til børneværelset. 

Hvor er genbrugsvinduerne fra?

Det store genbrugsvindue i væggen stammer fra et sommerhus på Orø. Det er en gammel forsatsramme, som jeg har skåret ren og bygget en ny karm rundt om, så det passer perfekt til halv-væggen.

Hyggelig pusleplads bag halv-væggen

Nu er rummet inddelt, så familien kan pusle den nye baby i et hyggeligt og roligt rum, mens storesøster har sit eget værelse ved siden af, som hun kan lege i. 

Når maleren har spartlet og malet, vil halvvæggen se ud som om den altid har været en del af rummet.

Pusleplads på Frederiksberg2
10-edited

”Tænk i højden og få flere kvadratmeter”

”De vægge, jeg laver, skal se ud som om, de altid har været der. Derfor bruger jeg kun materialer der matcher det, som allerede er. Hvis jeg skal sætte en fyldningsdør ind og etablere nye greb, så skal begge dele passe til de andre døre i lejligheden. Jeg leder ofte længe efter de rigtige materialer, genbrugsdøre og vinduer.”

”Mange københavnerlejligheder er desuden små, men til gengæld har de højt til loftet. Derfor er det en rigtig god løsning at tænke i højden fremfor udelukkende at tænke i kvadratmeter – så har du pludselig mange kubikmeter at boltre dig på. Særligt på børneværelser giver det mening at lave en hyggelig højseng, så rummet under højsengen er frigjort til fx skrivebord.”