Børneværelse på repos på Amager

Udfordringen

I en villajelighed på Amager delte familiens børn et værelse, men de ønskede sig hver deres. 

Løsningen

Vi valgte at bruge reposen bag trappen på førstesalen til et ekstra børneværelse. Jeg byggede her en væg med et fint gammelt vindue, så dagslyset fortsat kunne strømme ind på trappen fra det oprindelige vindue i det nye børneværelse. Derudover byggede jeg en skydedør ud af en gammel genbrugs-dør, så familien sparer plads på reposen i forhold til en traditionel dør, der åbner ud.  

Hvor er genbrugsvinduerne fra?

Genbrugsvinduet er en forsatsramme fra et sommerhus på Orø, som jeg har hentet på Falster. Døren er en gammel fyldningsdør, som jeg har ombygget til skydedør ved hjælp af  SVALKs skydedørssystem.

Skelettet til vinduesvæggen på reposen

Her kan du se, hvordan jeg byggede skelettet op til børneværelsets nye vinduesvæg. Når skelettet er oppe sætter jeg vindue og dør i, og så beklæder jeg væggen med gips.

Børneværelse på repos
Børneværelse på repos2

Efter-billedet

Genbrugsdøren er blevet til en skydedør ved hjælp af SVALKs skinnesystem. Den færdige væg er her blevet spartlet og malet, og den passer perfekt til resten af villalajligheden.

10-edited

”Tænk i højden og få flere kvadratmeter”

”De vægge, jeg laver, skal se ud som om, de altid har været der. Derfor bruger jeg kun materialer der matcher det, som allerede er. Hvis jeg skal sætte en fyldningsdør ind og etablere nye greb, så skal begge dele passe til de andre døre i lejligheden. Jeg leder ofte længe efter de rigtige materialer, genbrugsdøre og vinduer.”

”Mange københavnerlejligheder er desuden små, men til gengæld har de højt til loftet. Derfor er det en rigtig god løsning at tænke i højden fremfor udelukkende at tænke i kvadratmeter – så har du pludselig mange kubikmeter at boltre dig på. Særligt på børneværelser giver det mening at lave en hyggelig højseng, så rummet under højsengen er frigjort til fx skrivebord.”