Efterårsferie: 5 Fede Ting Du Kan Lave i Naturen

Fem tips til efterårsferie i naturen

Efterårsferien er en fantastisk mulighed for de fedeste oplevelser ude, som I aldrig glemmer. Men lad være med at gøre det svært. Det handler ikke om at lave noget ekstremt, det handler om at gøre det hyggeligt. Hvis du ikke har lyst til at lave kaffe over bål, så tag kaffen med i en termokande (og skru op for snacks i stedet), og hvis du ikke har lyst til at gå 10 km. så gå 1 km til din nærmeste bålplads. Bare kom afsted – men gør det!

1. Lav en kaffedate et sted, du ikke har været før

Efterårsferie Lav en kaffedate et sted, du ikke har været før

Drop caféen denne dag og tag kaffen og en god ven eller date med på en skøn gåtur. Har du mod på det, så lav kaffen over bål i naturen. Vil du imponere din kaffedate ekstra, så tag lidt flødeskum, brun farin og hjemmebagte muffins med – eller bare køb dem, hvis det skal være nemt. Vælg et helt nyt sted, et sted du normalt ikke ville vælge til din kaffedate. Det kunne være en god sidde-gren ved vandet, eller I kan tage våddragterne på og SUP’e ud på midt på en sø, hvor i sætte jer og nyde stilheden. Det kan også bare være en fin plet i en skov, ved en å eller på en mark, I aldrig har besøgt før. Det vigtigste er at komme afsted. Vil du gerne skrue ekstra op for WOW-faktoren, kan du på forhånd lave en fin invitation, som du putter i din kaffedates postkasse.

2. Lav pandekager over bål

Efterårsferie Lav pandekager over bål

Pandekager over bål er hygge, der bare bliver ved med at give! Det er nemt og lækkert, og på en kølig efterårsdag er det en eventyrlig oplevelse, at spise hjemmelavede pandekager ved bålet. Lav dejen hjemmefra og hæld den i en tom ketchupflaske, så er dejen nem tage med dig og fordele på bålpanden. Du behøver blot at medbringe pande (gerne en lille pande, hvis du har), dej i flaske, smør til panden og syltetøj, sukker, Nutella – eller hvad dit foretrukne pandekagefyld er. Du kan også være heldig at finde de sidste vilde brombær eller hindbær, som du kan bruge til dine pandekager. Hvis det regner, kan du måske finde en overdækket bålplads, det kan endda give hyggen et ekstra hak opad.

PS: Husk altid at lave bål på en godkendt bålplads af hensyn til brandfare.

3. Saml vilde æbler og lav en æblekage

Efterårsferie plukke æbler til æblekage

Naturen bugner af vilde æbler lige nu. Gå en efterårstur med kurv, saml de vilde æbler du finder og brug dem i en hjemmelavet æblekage, når du kommer hjem. Får du samlet rigtig mange æbler, kan du lave nogle af dem til lækker æblejuice. Vær forberedt på, at din egen æblekage af vilde æbler smager bedre end nogen æblekage, du har smagt – alene fordi du lige har samlet dem.

4. Gå en fantastisk regnvejrstur

Efterårsferie tur i regnvejr

Denne idé er særlig sjov med børn, for mange børn elsker regnvejr, når først de er ude i det. Lad dig ikke stoppe af deres brok, når du introducerer turen for dem. Når først de er ude, ser de ofte muligheder, som vi voksne ikke ser, og det er faktisk enormt hyggeligt at pakke sig godt ind i regnjakke, gummistøvler og gå under en flot paraply. Lyden af dråberne på regnhætten og paraplyen er magisk, og der er ofte en helt anden lyd i naturen, når det regner, en meget fin stilhed, fordi dyr og insekter gemmer sig. Og det gør de fleste mennesker også, undtagen jer! Brug regnvejret, byg en dæmning, hop i en vandpyt, spis lækre madpakker og drik varm kakao under paraplyerne eller i et læ under træerne. Måske kan I endda selv bygge et læ af grene. Og når I kommer hjem igen, føles det endnu mere hyggeligt at hoppe i blødt hjemmetøj og krybe under varme tæpper.

5. Flyt din træning udenfor

Efterårsferie træning i naturen parkour

Måske løber du, dyrker fitness eller parkour. Og hvis ikke, så er efterårsferien en herlig tid til at prøve det af i naturen. Flyt træningen ud af træningslokalet og mærk den ekstra energi og glæde, det giver at træne i frisk luft under åben himmel. Løb intervaller op ad en bakke, lav pull ups i et træ, træn biceps ved at løfte træstammer eller kævler. Måske vil du opdage, at din træning udvikler sig blot med dette sceneskifte.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!