Geniale gaiters: Slip for flåter og sand i skoene

Design uden navn-29


Vores nordiske naboer har taget dem til sig, men i den danske natur er gaiters stadig et af de mest undervurderede stykker påklædning. Og det er synd, for de hjælper mod nogle af de mest irriterende ting, som de fleste af os har oplevet blot på en almindelig gåtur i skoven: Sten og sand i skoene, flåter og våde sokker!

Gaiters (eller gamacher som de også hedder ­– det lyder bare mindre sejt) kan bruges uden på bukser og sko. Og når du har været på tur, kan du bare børste eller skylle og tørre dem, så er de klar igen.

Selv går jeg tit med shorts over uldunderbukser, fordi det giver mig mere bevægelsesfrihed og bedre udluftning, hvilket er en fordel, når man som mig sveder meget. Og så tager jeg gerne et par gaiters uden på de lange underbukser.

3 grunde til, at jeg er vild med gaiters

15

1. Gaiters beskytter mod skovflåter

Det her er måske den største fordel ved gaiters. Det er svært at undgå skovflåter, og du kender sikkert tricket med at trække sokkerne godt op over bukserne, så de små pestilenser ikke kan komme ind til din hud. Men gaiters gør jobbet endnu bedre, og flåterne skal være virkelig insisterende, hvis de skal komme ind til din hud, når du har gaiters på. Bare børst dine gaiters godt af, når du kommer hjem, så er de klar til næste tur.

2. Undgå sand og sten i skoene med gaiters

Jeg er sikker på, at du også kender det – irriterende sand eller sten i skoene! Og 5 minutter efter du har fået bakset skoene af og tømt dem, mens du holder balancen ved et træ, så hopper nye småsten ned i skoen. Men gaiters beskytter mod den slags, og samtidig beskytter de også den øverste del af dine sko eller støvler mod rifter og snavs.

16

3. Undgå mudder på bukserne med gaiters

Mudder kan være næsten umuligt at rense af bukserne, og det er virkelig ærgerligt, hvis du har ofret gode penge på at par fede outdoor-bukser. Og så er mudder på bukserne i øvrigt også vådt og irriterende. Gaiters beskytter det mest udsatte nederste stykke af dine bukser mod mudder og vand.


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!